Zatoichi

Action från 2003 av Takeshi Kitano med Takeshi Kitano och Tadanobu Asano. Japans kanske främsta regissör av idag, Takshi Kitano har i och med Zatoichi för första gången gjort en filmi historisk miljö. Upptakten kunde vara som hämtad ur en Kurosawa-film och Kitano hyllar också den legendarisk mästaren i sitt visuellt vackra och våldsamma drama om Zatoichi, en av de mest populära japanska hjältefigurerna.

Japan på 1800-talet. Zatoichi är en blind vandringsman, som förtjänar sitt uppehälle genom spel och massage. Men bakom denna enkla fasad döljer sig en mästare när det gäller att med blixtsnabb precision hantera ett svärd… En dag råkar Zatoichi komma till en avlägsen stad bland bergen, vars invånare sedan en tid tillbaka plågas av den brutale Ginzo och dennes rövarband.

Mer om Zatoichi

Zatoichi har regiserats av Takeshi Kitano. Filmen är skriven av Takeshi Kitano och Kan Shimozawa. Zatoichi hade premiär 2003 och tillhör genren action och asiatisk film. Produktionslandet är Japan. Skådespelare som framträder i Zatoichi är bl.a Takeshi Kitano, Tadanobu Asano, Yui Natsukawa, Michiyo Ookusu, Gadarukanaru Taka, Yuuko Daike, Daigorô Tachibana, ttoku Kishibe och Saburo shikura. Zatoichi har originaltiteln Zatôichi.

etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

| Mer
Skriv kommentar
Gärna info om Zatoichi som du tycker saknas men framför allt vad just du tycker om Zatoichi.